Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul României: Nu a existat nicio discuție despre șomaj tehnic pentru cadrele didactice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: ,

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, duminică, faptul că Guvernul pe care îl conduce nu a discutat despre situația de a-i trimite pe profesori în șomaj tehnic, după ce, săptămâna trecută, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a postat pe Facebook un mesaj în care susține că și bugetarii care stau acasă în timpul stării de urgență generată de pandemia de Covid-19 trebuie să fie plătiți ca cei din privat.

„Nu a existat nicio discutie despre somaj tehnic pentru cadrele didactice. Profesorii trebuie sa tina orele online, prin toate mijloacele, sa isi faca treaba astfel incat sa nu fie nevoie de reluarea anului. Nu avem in vedere aceasta solutie. Si profesorii trebuie sa fie un pic mai implicati si dedicati si sa se adapteze la aceasta forma de predare online”, a declarat Orban.

Liderul PNL, Florin Roman, susține că este timpul ca și angajații sectorului public să intre sub incidența sectorului privat. Mai exact, acolo unde bugetarii stau acasă, să primească ajutor de șomaj. Întrebat printr-un comentariu pe Facebook dacă și profesorii ar trebui să intre în șomaj tehnic, liberalul a răspuns „Cred că da. Cei care stau acasă din cauza epidemiei. Știu că unii fac lecții on-line, dar nu toți”.

„Sunt unul din susținătorii ideii ca aceasta criza trebuie suportata de toți, nu doar de unii!

❗️Cred ca e timpul ca sectorul public sa intre sub aceeași incidența a sectorului privat! Adică, acolo unde bugetarii stau acasa din cauza epidemiei sa o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj!

❗️Bugetarii trebuie sa înțeleagă ca dacă privații nu mai produc, in toamna nu vor fi bani de salarii! Așa ca poți sa ai salariul întreg acum dacă peste câteva luni nu mai bani in buget!

❗️Încasările au scăzut intr-o singura luna cu 40%. Luna viitoare vor fi mai mici, probabil cu 60%. Nu e de gluma!

❗️Când auziți la televizor politicieni care spun ca va dau amânări, esalonari, scutiri gândiți-va bine! Nimic nu e gratis in lumea asta!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Inquam Photos/ Octav Ganea 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *