Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Premierul Republicii Moldova se teme de o posibilă invazie militară rusă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Prim-ministrul moldoveam, Natalia Gavrilița, a declarat, într-un interviu acordat CNN, că Republica Moldova se teme de o invazie a Rusiei, ca urmare a invaziei acesteia în Ucraina, vecina lor comună.

„Suntem îngrijorați, bineînțeles”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la CNN. „Acesta este un risc, este un scenariu ipotetic deocamdată, dar dacă acțiunile militare se deplasează mai departe în partea de sud-vest a Ucrainei și spre Odesa, atunci, bineînțeles, suntem foarte îngrijorați”.

Moldova, care are o graniță comună cu Ucraina, a devenit un stat independent când Uniunea Sovietică s-a dizolvat în 1991, dar nu a reușit niciodată să se îndepărteze complet de sfera de influență a Rusiei și nici să își construiască o economie vitală pe cont propriu.

Gavrilița, care a preluat mandatul în august 2021, a declarat că țara sa nu este singura care are motive să fie îngrijorată de invazia lansată de președintele rus, Vladimir Putin, în februarie.

„Aceasta este o poziție foarte dificilă nu doar pentru Moldova, ci pentru orice țară mică, orice țară care se bazează pe ordinea internațională bazată pe reguli”, a spus ea. „Dacă o țară poate începe un război de anexare fără nicio considerație pentru dreptul internațional, atunci, în acest sens, nimeni nu este în siguranță și cred că multe țări sunt îngrijorate”.

Gavriliță a mai menționat că Moldova este cea mai afectată țară după Ucraina din punct de vedere economic de acest război, după Ucraina. „Am văzut deja o inflație foarte mare. În iunie, inflația a fost de 32%”, a punctat șefa Guvernului de la Chișinău.

Foto: Natalia Gavrilița/ Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW