Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Incertitudine politică în Republica Moldova. Premierul de la Chișinău a demisionat

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 10 februarie 2023

Natalia Gavrilița a demisionat vineri, 10 februarie, din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, ceea ce înseamnă căderea întregului Guvern de la Chișinău. 

„După un an și jumătate în fruntea acestui guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție. Am preluat guvernarea cu un mandat anticorupție, pro dezvoltare și pro european, într-o perioadă în care schemele de corupție acaparaseră spațiul public (…) Republica Moldova intră într-o fază nouă, în care prioritatea țării e securitatea”, a declarat Natalia Gavrilița într-o conferință de presă susținută după o întâlnire cu președintele țării, Maia Sandu.

În discursul său, Gavrilița a mai precizat că Guvernul pe care l-a condus s-a bucurat de sprijin politic internațional, însă nu și la Chișinău.

„Am avut întâlniri la Bruxelles cu oficiali UE, care ne așteaptă cu brațele deschise. Am fi reușit să avansăm mai mult dacă aveam susținere și aici, acasă”, a mai spus Natalia Gavrilița.

La funcția de prim-ministru ar urma să fie desemnat consilierul prezidențial, Dorin Recean, potrivit surselor Deschide.md.

Președintele Republicii Moldova a transmis la scurt timp că a luat act de demisia prim-ministrului, despre care a spus că a guvernat țara „responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată”.

„Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!

Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Zelenski a informat-o pe Maia Sandu despre plan rusesc de destabilizare a Republicii Moldova

Sursa foto: Natalia Gavrilița/ Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW