Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


Premierul Republicii Moldova, declarații denigratoare la adresa României: Geme de cea mai mare corupție din Europa

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Prim-ministrul moldovean Ion Chicu a lansat un atac la adresa șefului delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan. În același timp, premierul Republicii Moldova a acuzat România este o țară care „geme de cea mai mare corupție în Europa”.

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…

Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”, este mesajul premierului moldovean.

Mesajul premierului Republicii Moldova vine ca un răspuns la declarațiile europarlamentarului Siegfried Mureșan care a acuzat Guvernul de la Chișinău „eșuează în gestionarea crizei de Covid-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW