Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Premierul, precizări despre organizarea alegerilor din toamnă: Eu cred că pot fi organizate în bune condiţii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban susține că Guvernul pe care îl conduce a făcut toate demersurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale

”Daţi-mi voie să încep prin a vă spune că data de 27 septembrie a alegerilor a fost stabilită de comun acord, în urma consultării liderilor politici şi a fost votată de Parlament. Atâta timp cât ea a fost hotărâtă de Parlament, Guvernul a făcut toate demersurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale. Deja mandatele aleşilor locale au fost prelungite o dată. Tot efortul pe care îl facem e de a asigura cele mai bune condiţii pentru campania electorală şi alegeri”, a afirmat Ludovic Orban în Parlament.

Prim-ministrul a vorbit de la tribuna Parlamentului și despre măsurile de siguranță care vor fi luate în perioada alegerilor.

”AEP şi MAI dezbate în momentul de faţă setul de reguli care trebuie respectate pe parcursul campaniei electorale, de candidaţi şi susţinătorii lor. Regulile trebuie respectate, cei care candidează trebuie să fie un exemplu pentru comunitatea locală. Printre măsuri cu siguranţă va fi măsura portului măşti în toate interacţiunile între candidaţi şi alegători, pentru candidaţi, pentru alegători nu poţi impune reguli, dar bine ar fi să poarte şi ei mască. Vor exista reguli privind distanţarea fizică, aşa cum am stabilit pentru evenimentele culturale să existe o distanţare fizică, o limitare a numărului de participanţi, evident va fi obligatorie purtarea măştii la astfel de evenimente. Cei care distribuie materiale electorale să poarte mănuşi”, a prpecizat premierul.

Orban spune că este luată în calcul varianta ca procesul de vot să aibă loc într-un spațiu deschis.

” Gândim reguli de distanţare fizică în cazul în care sunt mai mulţi alegători care stau la coadă. Ne gândim ca votarea să fie şi în afara spaţiilor de votare. Dezinfectarea să fie la intrarea şi ieşirea în secţiile de votare. Chiar când vom avea proiectul de reglementare privind regulile sanitare pe perioada campaniei electorale le voi trimite fiecărui lider politic parlamentar, pentru a avea pucte de vedere şi a putea îmbunătăţii. Eu cred că pot fi organizate alegerile locale în bune condiţii şi cu prevenirea răspândirii virusului”, a mai precizat Orban.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW