Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Premierul Poloniei: Construim cu România o strategie, pentru a obține gaz din alte surse

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 martie 2022

„Construim cu România o strategie pentru lunile următoare despre posibilitățile de obținere de gaz din alte surse”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki, joi, 3 martie, după ședința de guvern comună Polonia-România, transmite trimisul Main News la Varșovia, Matthew Garvey.

Discuțiile se axează pe interconectorii de gaze, premierul Poloniei evocând exemplul Azerbaijanului, confirmând astfel informațiile obținute de Main News de la surse guvernamentale.

„Construim cu România o strategie pentru lunile următoare, prin discuția despre interconectori, despre posibilitățile de obținere de gaz din alte surse, de exemplu din Azerbaijan. Opțiunile sunt analizate. I-am spus premierului Nicolae Ciucă despre Baltic Pipe, ce urmează să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Trebuie să fim independenți de Rusia, care ia dolarii din Vest și îi bagă în mașinăria de război”, a declarat Mateusz Morawiecki după ședința comună de guvern.

Totodată, el a făcut apel la Comisia Europeană să „limiteze posibilitățile de finanțare” pentru mașinăriile de război rusesc. În plus, prim-ministrul Poloniei a subliniat că susține apartenența României la Schengen.

„Fac apel la Comisia Europeană pentru embargo-ul pe cărbuni. Să limităm posibilitățile de finanțare pentru mașinăriile de război rusesc. Trupele rusești sunt aproape de țărmurile României, de granițele Poloniei. Trupele rusești ucid oameni nevinovați, nu cred că trebuie să spunem nimănui cine e cea mai mare amenințare pentru securitatea Europei (…)

Europa are nevoie de economii puternice (…) Susținem apartenența României la Schengen (…) Ne așteaptă vremuri grele, oamenii de bine, prietenii, cei care colaborează, trebuie să găsească puncte comune și să găsească oportunități de aprofundare a colaborării. România este pentru Polonia unul dintre partenerii principali care acționează și apelează la conștiința vestului. Încercăm să trezim conștiința vestului, să le spunem că nu numai gazul va veni prin Nord Stream 2/1. Vedem că prin aceste conducte curge sângele oamenilor nevinovați. La prietenii noștri din România am găsit înțelegere pentru acest mod de a pune problema, solidaritate, parteneriat, nu sunt cuvinte goale”, a mai declarat Mateusz Morawiecki.

Foto: Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW