Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Premierul Nicolae Ciucă: Rusia mizează pe un război de lungă durată

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2023 Etichete:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la a şaptea ediţie a Forumului de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, că este foarte mare nevoie ca toţi liderii, în special liderii politici, să recâştige încrederea cetăţenilor.  El a mai spus că trebuie să le explicăm cetăţenilor de ce trebuie să sprijinim Ucraina, pentru că vedem astăzi discutându-se despre acest subiect al menţinerii solidarităţii şi unităţii, iar probabil că Rusia mizează exact pe acest efect, un război de lungă durată, de uzură, care să producă fisuri în interiorul societăţii, iar de la societate să reverbereze către componenta de leadership.

”Rezilienţa este o chestiune care depăşeşte în momentul de faţă esenţa expresiei în sine, a sintagmei pentru că atunci când vine vorba de rezilienţă ne îndreptăm doar spre chestiunile care ţin de securitate şi vedem ce poate face fie MApN, fie MAI ori alte structuri din sistemul de apărare, ori, ce se întâmplă în Ucraina ne demonstrează că este cu mult mai mult decât atât. De aceea am făcut referire la componenta socială, economic, la capacitatea de adaptate, flexibilitatea economiei, a industriei. Vedem astăzi discutându-se despre acest subiect al menţinerii solidarităţii şi unităţii. Într-adevăr, probabil că Rusia mizează exact pe acest efect, un război de lungă durată, de uzură, să încerce să producă fisuri în interiorul societăţii, de la societate să reverbereze către componenta de leadership”, a spus Nicolae Ciucă. Premierul a arătat:

”Trebuie să vorbim cu oamenii, trebuie să le explicăm oamenilor, cetăţenilor, ce se întâmplă, ce se poate întâmpla, care sunt consecinţele, de ce trebuie să sprijinim Ucraina, de ce trebuie să ne sprijinim pe noi, de ce trebuie să luăm măsuri care ne scot din obişnuinţa evenimentelor pe care le-am trăit într-o perioadă de linişte, de pace”.

”Astăzi, suntem din nou puşi în faţa unui conflict, în faţa unor situaţii în care trebuie să ne asumă deciziile, să ne protejăm cetăţenii, stilul nostru de viaţă, valorile noastre. Dacă noi nu le vorbim, se creează un spaţiu pe care are cine să îl umple, şi aici ştiţi la cine mă referim deja acest spaţiu este în momentul de faţă foarte bine folosit şi acolo se duc toate elementele de dezinformare, de propagandă, de schimbare, nu doar de influenţare, a percepţiei oamenilor”, a spus Nicolae Ciucă. Şeful Executivului a menţionat că ”este foarte important să vorbim şi să îi facem să înţeleagă că nu pot ceea ce găsesc pe diferite surse de informare este şi adevărat”.

”Mai este ceva. Cred că este foarte mare nevoie ca toţi liderii, în special liderii politici, să recâştige încrederea cetăţenilor pentru că pe acest narativ se poate produce foarte mult rău chiar şi în comunităţi mai mici dar mai ales la nivel de societate”, a mai afirmat Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW