Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României: Vom trece cu bine peste aceste grele încercări / Mesajele transmise de liderii PSD și PNL

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 decembrie 2021

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, cu ocazia Zilei Naționale a României, că eroii anului 2021 sunt românii care, în ciuda crizei COVID-19 și a suferințelor, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în lupta cu virusul. 

Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, în mesajul transmis de 1 decembrie.

Nicolae Ciucă amintește de Marea Unire de la 1918, catalogând-o drept „încununarea victorioasă a voinței românilor”.

De Ziua noastră Națională, pe data de 1 Decembrie, la începerea ceremoniilor, vă îndemn pe toți cei care simțiți și trăiți românește să ne gândim, împreună, timp de un minut, la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire. Un minut în care să ne regăsim cu toții, indiferent unde suntem, indiferent de opțiunile conjuncturale, indiferent de opțiunile politice. Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări, privind, azi, la mai bine de un secol de la Unirea tuturor românilor, la reușita extraordinară a înaintașilor noștri. Prin determinarea, unitatea și sacrificiile lor, au oferit sens vieții lor atunci și viitorului nostru astăzi”, se mai arată în mesajul transmis de fostul ministru al Apărării.

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a amintit că Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, rămași anonimi.

La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune. Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți”, a precizat liderul social-democrat.

Președintele PSD susține că Ziua Națională trebuie să fie a românilor care, cu „cinste, demnitate și curaj duc prin munca lor această națiune înainte”.

Pentru ei, avem datoria ca, după 103 ani de la Marea Unire, să dăm la o parte lucrurile care ne separă și să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară în față. Depinde doar de noi dacă vom reuși, astfel încât peste câțiva ani să ne bucurăm cu toții pentru realizările pe care le-am făcut împreună!”, a concluzionat Ciolacu.

Florin Cîțu, fost prim-ministru și președinte al Partidului Național Liberal, a precizat că eroii de astăzi sunt și medicii, antreprenorii și liderii care revoluționează și gestionează companii, dar și fiecare român care muncește zilnic în țară și peste hotare.

Partidul Naţional Liberal transformă România într-o ţară modernă şi prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiţii şi susţinerea prin orice mijloace a capitalului privat şi a inovaţiei. Doar aşa vom ajunge să avem o Românie puternică, ţara pe care şi-au dorit-o înaintaşii noştri la 1918. Onorăm istoria şi eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori şi principii democratice. ”, se arată în mesajul transmis de Florin Cîțu, citat de News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW