Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu preşedintele Germaniei despre continuarea asigurării sprijinului pentru Ucraina

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul vizitei acestuia la Bucureşti. Discuţiile s-au axat pe războiul din Ucraina şi impactul regional al acestuia.

Cei doi demnitari au apreciat importanţa unităţii europene şi euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina şi cetăţenii săi, respectiv pentru a gestiona impactul situaţiei din estul Europei şi al implementării sancţiunilor împotriva Rusiei, arată un comunicat de presă al Guvernului. Aceştia au apreciat şi nevoia sprijinirii refugiaţilor ucraineni, fiind recunoscut, în context, efortul României.

Prim-ministrul Ciucă a arătat importanţa cooperării bilaterale şi europene pentru asigurarea securităţii energetice, respectiv pentru a  gestiona problemele generate de blocarea lanţurilor de aprovizionare.

Şeful Executivului a menţionat, de asemenea, că sprijinul României pentru Ucraina are în vedere şi facilitarea exporturilor  de produse agricole din Ucraina către pieţe terţe, afectate în prezent de blocada porturilor ucrainene la Marea Neagră, indică sursa citată.

Prim-ministrul a arătat că România face eforturi pentru diversificarea surselor de energie, subliniind şi demersurile naţionale pentru creşterea capacităţii de exploatare a resurselor de gaz natural.

Premierul a pledat şi pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securităţii la Marea Neagră, adresând mulţumiri pentru participarea germană la asigurarea poliţiei aeriene întărite pentru România.

Şeful Guvernului şi preşedintele german au subliniat la unison calitatea relaţiilor bilaterale, evidenţiind potenţialul amplu de extindere a cooperării economice româno-germane. Premierul Ciucă a  arătat interesul pentru diversificarea investiţiilor şi cooperării în domenii strategice, precum energie, tehnologie, infrastructură.

Totodată, prim-ministrul a menţionat că România aplică toate standardele pentru aderarea deplină la spaţiul Schengen şi, mai mult decât atât, asigură de facto şi eficient protejarea frontierelor externe în contextul crizei din Ucraina. A subliniat importanţa sprijinului Germaniei pentru identificarea unei soluţii în scurt timp, mai indică sursa menţionată.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW