Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, vizită în Israel: Ați suferit un atac de terorism

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a sosit joi, 19 octombrie, în Israel pentru a-și demonstra solidaritatea și pentru a purta discuții cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

Odată cu contraofensiva Israelului împotriva Hamas în Gaza, Sunak își va transmite condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în Israel și în enclava palestiniană. Acesta a asigurat susținerea Regatului Unit față de Israel.

„Mai presus de toate, sunt aici pentru a-mi exprima solidaritatea față de poporul israelian. Ați suferit un act de terorism nespus, îngrozitor și vreau să știți că Regatul Unit și cu mine vă suntem alături.”, a declarat Sunak reporterilor israelieni după aterizare.

Într-o declarație anterioară, el a spus că o explozie de marți în spitalul din Gaza, care a provocat victime în masă, ar trebui să fie „un moment decisiv pentru ca liderii din regiune și din întreaga lume să se reunească pentru a evita escaladarea periculoasă a conflictului”, adăugând că Marea Britanie va fi în „în fruntea acestui efort”.

Potrivit publicației, Sunak va îndemna, de asemenea, deschiderea unei rute pentru a permite ajutor umanitar în Gaza din Egipt cât mai curând posibil și pentru a permite cetățenilor britanici prinși în Gaza să plece.

„Orice moarte civilă este o tragedie. Și au fost pierdute prea multe vieți în urma oribilului act terorist al Hamas”, a spus Sunak.

Cel puțin șapte cetățeni britanici au fost uciși și cel puțin nouă sunt încă dispăruți de la atacul asupra Israelului, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al lui Sunak, citat de Reuters.

Pe lângă vizita lui Sunak, ministrul britanic de externe James Cleverly, care a vizitat Israelul săptămâna trecută, va călători în Egipt, Turcia și Qatar în următoarele trei zile pentru a discuta despre conflict și a căuta o soluție pașnică, a declarat biroul său. Marea Britanie a declarat că cele trei țări sunt „vitale pentru eforturile internaționale de a menține stabilitatea regională, de a elibera ostatici și de a permite accesul umanitar în Gaza”.

FOTO: gov.uk

Comentarii