Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marii Britanii convoacă alegerile parlamentare pe 4 iulie

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 mai 2024

Premierul britanic Rishi Sunak a convocat miercuri, 22 mai, alegerile parlamentare pentru data de 4 iulie.

Încheind luni de speculații cu privire la momentul în care va convoca votul, Sunak a anunțat că va convoca alegerile mai devreme, o strategie riscantă, cu partidul său cu mult în urma laburiștilor în sondajele de opinie, notează Reuters. 

În ultimii cinci ani țara parcurge cele mai dificile vremuri de la al Doilea Război Mondial. Nu voi lăsa niciodată populația acestei țări să înfrunte singură cele mai negre zile. Am ocupat funcția pentru a aduce stabilitate economică, după pandemie, iar apoi războiul s-a întors în Europa când Vladimir Putin a invadat Ucraina. Pentru unii dintre voi este încă greu. Întrebarea este cum vom crea un viitor sigur. (…) Azi i-am cerut regelui dizolvarea parlamentului. Vom avea alegeri pe 4 iulie”, a spus premierul britanic.

Presa britanică relatează că Sunak s-a decis să devanseze termenul alegerilor, după consultările cu ministrul Finanțelor, Jeremy Hunt. Cei doi au concluzionat că nu are rost să aștepte până în toamnă pentru a convoca scrutinul, în speranța că vor obține mai mult sprijin din partea populației odată cu vești economice mai bune. Cele mai recente sondaje de opinie oferă partidului laburist condus de Keir Starmer un avans de cel puțin 20% în fața conservatorilor.

Sursa foto: Facebook / Rishi Sunak

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW