Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu: România e de astăzi în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, o reuşită binemeritată de ţara noastră

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 martie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a transmis duminică, 31 martie, printr-o postare pe Facebook, că România este în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, aceasta fiind „o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al Uniunii Europene”.

„Este o victorie a României şi a tuturor celor care au crezut în acest proiect de ţară. Avem un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului.

Am convingerea că prin seriozitate şi stabilitate vom realiza acest obiectiv, aşa cum am reuşit alte două proiecte majore – aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană – şi cum ne pregătim pentru a face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, a precizat premierul.

Începând de duminică, 31 martie, românii care merg în țările Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontieră la aeroporturi și porturi. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de îmbarcare, fără verificarea documentelor de călătorie la punctele de control ale Poliției de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Noi reguli referitoare la călătoriile în Spațiul Schengen începând cu 31 martie. Care sunt condițiile de călătorie pentru minori

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW