Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu îi primește la discuții pe reprezentanții transportatorilor și fermierilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024

Premierul Marcel Ciolacu are loc vineri, începând cu ora 15:00, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor.

Reprezentanți ai unor firme de transportat și mai mulți fermieri protestează pentru a treia zi la rând la intrarea în București. Aceștia spun că sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor la RCA și cer ajutor din partea autorităților.

Coloane de camioane au format blocaje pe mai multe tronsoane rutiere, inclusiv în București, Cluj, Bacău, Buzău, Constanța, Galați și Oradea. Camioanele au circulat încolonate cu viteză mică, afectând traficul pe Autostrada A1 București-Pitești și centurile marilor municipii.

Protestatarii au încercat să ajungă cu mijloacele de transport și utilajele până în fața Palatului Victoria, însă au fost opriți de polițiști și jandarmi pentru că nu au autorizație emisă de Primăria Capitalei.

O întâlnire între reprezentanți ai celor ieșiți în stradă și premierul Marcel Ciolacu are loc de la 15:00, la Palatul Victoria, potrivit unui anunț făcut de Guvern.

„Întâlnirea de astăzi continuă dialogul început în cursul zilei de ieri de reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului și cei ai transportatorilor, în care au fost analizate problemele semnalate în domeniul transporturilor și soluțiile aplicabile de răspuns. Vom reveni cu informații la finalul întrevederii”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Ministru de interne: Lucrurile s-au desfăşurat cu puţină tensiune, dar în ordine, cu calm, sub control

Un număr semnificativ de transportatori s-a aflat în seara zilei de joi, 11 ianuarie, în Chiajna, unde accesul către București le-a fost întrerupt de forțele de jandarmi și poliție.

„Lucrurile s-au desfăşurat, e adevărat, cu puţină tensiune, dar totuşi în ordine, cu calm, sub control. Trupele au fost în control tot timpul. A fost un dialog civilizat, acolo unde s-a mai angajat dialogul între protestatari şi reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi am încredere că vom depăşi cu toţii, cu bine şi cu civilitate, acest moment”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne”, a declarat ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu.

Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat pentru News.ro că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Şi reprezentanţii fermierilor vor să protesteze cu utilaje agricole, în Piaţa Victoriei.

Amintim că joi, 11 ianuarie, delegați ai transportatorilor din întreaga țară au avut o întrevedere cu oficiali ai Guvernului, însă nu miniștri, iar oamenii au fost nemulțumiți de răspunsurile pe care le-au primit, astfel că protestele continuă și vineri pentru cea de-a treia zi consecutiv.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Diana Șoșoacă și George Simion au fost huiduiți la protestul transportatorilor și fermierilor de lângă București

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii