Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, nou exercițiu de imagine: Merge în Egipt să-i întâmpine pe refugiaţii români din Fâşia Gaza

By news.ro , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 8 noiembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu ajunge miercuri în Egipt, acesta urmând să îi întâlnească pe refugiaţii români din Fâşia Gaza care se întorc în ţară şi să revină în România cu ei, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Deplasarea premierului Marcel Ciolacu în Egipt nu a fost anunţată oficial. De altfel, premierul a mers la Tel Aviv, imediat după declanşarea conflictului dintre Israel şi Hamas.

Premierul urmează să se întâlnească cu grupul de refugiaţi români care au reuşit să treacă prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean. Şeful Executivului va reveni în ţară împreună cu aceştia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean.

De asemenea, alţi 51 de cetăţeni vor putea ieşit miercuri din Fâşia Gaza.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW