Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Premierul Ludovic Orban se va întâlni azi cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, parlamentari Pro România

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, trece la negocieri pe faţă după ce preşedintele Iohannis a afirmat că se va implica pentru formarea unei noi majorităţi în Parlament. Conform programului oficial al premierului, marți, 26 noiembrie 2019, Orban îi va primi la guvern pe doi membri fondatori ai Pro România.

Premierul Ludovic Orban se va întâlni, marți, cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, cei doi membri fondatori ai Pro România, care au votat pentru învestirea Guvernului liberal.

„Ora 09.00 Întâlnire cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, parlamentari ai Pro România (Palatul Victoria)”, se arată în programul premierului.

Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu sunt fondatori ai Pro România, ulterior, s-a alăturat și Victor Ponta acestui proiect. După ce au votat „pentru” la votul de învestire a noului Guvern, cei doi au fost suspendați din partid.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat duminică seara, după închiderea secțiilor de vot și aflarea rezultatelor exit-poll, că se va implica pentru a crea o nouă majoritate în Parlamentul României, care să fie formată din partidele democratice.

„România a câștigat. România modernă, europeană, România normală a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Românii au venit în număr mare la vot. Acesta este cel mai important câștig pe ziua de astăzi. Că românii au mers la vot. O mențiune specială pentru românii din diaspora: Este o victorie importantă, victoria de astăzi. Cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România. Vă promit astăzi că voi fi președintele tuturor românilor. Le mulțumesc și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat. Voi fi și președintele românilor care nu au votat deloc.

După această victorie sunt multe lucruri de făcut și de reparat. Mă voi implica pentru o nouă majoritate care să ducă țara spre o Românie normală. Vă mai promit că voi fi un președinte total implicat pentru România. Este o înfrângere semnificativă pentru PSD. Am câștigat o luptă importantă dar nu războiul.

În România normală vor fi și trebuie să fie alegătorii liberali, alegătorii USR PLUS, alegătorii PMP, UDMR și da, și alegătorii PSD. Eu nu am un război cu alegătorii PSD. În România normală trebuie să aibă loc și cercetorii și medicii, și pensionarii, și lucrătorii de pe șantiere. Ne vom implica cu toții. Vom crea o nouă majoritate parlamentară împreună cu toate partidele democratice și vom crea împreună România normală”, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW