Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ludovic Orban a anunțat recepția celor peste 100 de milioane de măști destinate persoanelor vulnerabile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2020 Etichete: , , ,

După mai multe săptămâni de întârziere, Naguma Medical Supply a livrat 103 milioane de măști care ar trebui să ajungă la 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate, a anunțat sâmbătă premierul Ludovic Orban. 

Totodată, șeful Guvernului i-a avertizat pe primari, în sarcina cărora va fi distribuția acestor măști, să nu se folosească de acest lucru în scop electoral.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă. Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-aste”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Măștile care s-au lăsat așteptate

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat că Naguma Medical Supply, deținută de canadianul Michael Topolinski, a câștigat licitația pentru livrarea a 115 milioane de măști destinate familiilor și persoanelor defavorizate pentru prețul de 73,6 milioane de lei fără TVA, respectiv un preț de 0,64 lei fără TVA/mască.

După respingerea la CNSC și în instanță a unei contestații, Ministerul Sănătății a putut semna contractul cu Naguma Medical Supply pe 11 august.

Omul de afaceri Michael Topolinski a trimis, de curând, potrivit g4media.ro, o scrisoare către zeci de ambasade. Afaceristul  susține că MS vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei clasate pe locul doi la licitaţie, Best Achiziţii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW