Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Premierul, la videoconferinţa cu ambasadorii din statele UE: Acum, deviza noastră este ‘Economia, înainte de toate!’

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a transmis, marţi, în cadrul schimbului de opinii cu ambasadorii statelor membre ale UE la Bucureşti privind modul de gestionare a crizei pandemice pe continent, că „acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgaşul normal, deviza Guvernului este ‘Economia, înainte de toate!'”.

”Dacă în perioada stării de urgență deviza noastră a fost <Sănătatea, înainte de toate!>, pentru a limita pe cât posibil numărul îmbolnăvirilor, acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgașul normal, deviza noastră este <Economia, înainte de toate!>”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Șeful Executivului a menţionat că au fost luate măsuri atât pentru susținerea companiilor din domeniile afectate de pandemie, cât și pentru angajaţi din aceste domenii, iar pentru perioada următoare Guvernul are în vedere asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei, susținerea investițiilor în sectoarele vitale pentru redresarea economică, dar și eficientizarea modului în care vor fi cheltuiți banii alocaţi României de la bugetul UE, potrivit Guvernului României.

La rândul său, ambasadorul Croației pentru România și Republica Moldova, E.S. doamna Marija Kapitanović, a felicitat Guvernul român pentru modul în care a gestionat criza sanitară la nivel național și repatrierea cetățenilor români din țările afectate de pandemie. De asemenea, a apreciat drept excelentă cooperarea cu România în mandatul Croației la Președinția Consiliului UE, care se încheie la finalul acestei luni, subliniind că acest lucru a contribuit în egală măsură la întărirea relației bilaterale.

În intervenția sa, ambasadorul Republicii Italiene, E.S. Marco Giungi, a mulțumit României pentru solidaritatea manifestată față de Italia și sprijinul oferit în săptămânile dificile ale pandemiei de coronavirus.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW