Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Premierul italian Giorgia Meloni, avertisment pe fondul războiului din Gaza: „Există un risc clar ca Schengen să se spargă în bucăți”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat miercuri, 25 octombrie, că UE trebuie să ia măsuri pentru a-și apăra frontiera externă pentru a salva spațiul de liberă circulație Schengen, relatează ANSA.

Adresându-se Senatului înainte de summitul european din această săptămână, Meloni a declarat că există un „risc clar” ca Schengen „să se spargă în bucăți „. Italia a reimpus controale la frontiera sa cu Slovenia după izbucnirea războiului dintre Hamas și Israel și recentele atacuri teroriste din Franța și Belgia. De asemenea, alte câteva țări UE au reintrodus controalele la unele frontiere.

„Serviciile de informații au confirmat că cele mai mari riscuri de securitate pentru noi pot veni dinspre ruta balcanică către UE. Este un risc evident şi o preocupare pe care o împărtăşim. Dar, mai mult decât atât, singura modalitate de a evita această derivă este de a lucra la apărarea frontierelor externe ale Uniunii (…) Gata cu uşile deschise şi redistribuirea, doar protejarea frontierelor externe, o luptă necruţătoare împotriva traficului de persoane, acorduri cu ţări terţe, canale legale pentru refugiaţi şi cote de imigranţi legali compatibile cu nevoile sistemului nostru economic.”, a declarat Meloni.

Potrivit publicației menționate, în acest an, Italia a înregistrat o creștere uriașă a numărului de imigranți care au sosit pe mare pe țărmurile sale din Africa de Nord. Premierul a relatat că președinta Consiliului European, Ursula von der Leyen, a trimis o scrisoare Consiliului în care anunță noi măsuri de consolidare a cadrului juridic și a politicilor europene de combatere a traficului de persoane.

Totodată, Giorgia Meloni şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la aşa-numiţii „lupi singuratici, care ucid oameni nevinovaţi în numele lui Dumnezeu” şi, prin urmare, a explicat ea, este necesar să „ridicăm garda” în materie de securitate.

FOTO: Georgia Meloni / Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW