Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul intervine în scandalul bugetului PMB: O să am o discuție cu domnul Barna / UPDATE Dan Barna: Dialogul va continua, după Paște va fi adoptat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

UPDATE Vicepremierul Dan Barna susține că dialogul dintre primarul general și grupul USR-PLUS va continua și că după Paște va fi agreată forma finală a bugetului Primăriei Capitalei.

Este un proces foarte complex, nu s-a ajuns la un acord între primarul general și grupul USR-PLUS, dialogul va continua, după Paște va fi adoptat. Colegii mei au comunicat care sunt aspectele asupra cărora sunt discuții. Ce s-a întâmplat azi arată că nicio forțare nu generează vreun rezultat. E un lucru firesc, vor continua discuțiile”, a spus Dan Barna, înainte de ședința coaliției de miercuri.

Știrea inițială

Florin Cîțu a declarat, miercuri, că va avea o discuție cu vicepremierul Dan Barna, pentru a organiza o întâlnire cu administrația locală din Capitală, în cadrul căreia să se expună nemulțumirile care au dus la respingerea bugetului PMB pe anul 2021. Premierul susține că Bucureștiul are nevoie de buget, pentru a duce la bun sfârșit cheltuielile și investițiile. 

Am auzit, în timp ce eram în şedinţa de Guvern, că la Bucureşti încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuţie cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la Bucureşti să vedem cum putem să rezolvăm situaţia, care sunt de fapt nemulţumirile. Este nevoie să avem un buget al Bucureştiului rapid. Sunt cheltuieli şi investiţii care trebuie făcute, dar vom avea o discuţie cu ei şi ne vom implica să vedem cum rezolvăm această situaţie cât mai rapid”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Context

Consiliul General a respins, miercuri, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan. Așa cum au anunțat înaintea ședinței, consilierii USR PLUS nu au susținut proiectul, fiind nemulțumiți că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnătură în privința gestionării sistemului de sănătate. În plus, aceștia susțin că veniturile prognozate în propunerea de buget sunt supraestimate și acuză faptul că nu au fost consultați.

În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Proiectul de buget poate fi consultat aici

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Nicușor Dan, după ce proiectul de buget a fost respins: Aștept de la USR PLUS propria variantă. Mă așez la masă, excluzând orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *