Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Florin Cîțu, interimar la Sănătate / Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2021

UPDATE Florin Cîțu, premier și ministru interimar al Sănătății, a anunțat că joi va avea două conferințe online cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și conducerile spitalelor COVID. Principalele teme de discuție vor fi creșterea capacității ATI, la 1.600 de paturi și gestionarea pandemiei. Totodată, prim-ministrul a anunțat că joi va avea loc și o ședință de Guvern.

Odată cu propunerea de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu, i-am trimis președintelui propunerea de numire a lui Dan Barna în funcția de ministru interimar al Sănătății. Având în vedere refuzul lui Barna, am înaintat propunerea către președinte, în numele meu(…)Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a premierului Florin Cîțu ca interimar în funcția de ministru al Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, potrivit unui anunț transmis de Administrația Prezidențială.

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut miercuri o întâlnire cu secretarii de stat din Ministerul Sănătății la Palatul Victoria.

Temele principale ale ședinței convocate de prim-ministru au fost organizarea Ministerului Sănătății, odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu, dar și măsurile urgente ce trebuie luate în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unor surse Main News.

Sursă foto: Ministerul Sănătății

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *