Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Premierul Florin Cîțu, despre redeschiderea școlilor: Vom lua o decizie pe 2 februarie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

O decizie finală în privința reluarea activității în interiorul școlilor va fi adoptată pe data de 2 februarie, a anunțat luni prim-ministrul Florin Cîțu.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a declarat Cîţu la Parlament, înaintea şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 14 ianuarie că școlile se vor redeschide pe data de 8 februarie, în condițiile în care situația pandemiei de coronavirus rămâne la nivelul ultimelor două săptămâni. Șeful statului a prezentat trei scenarii, în funcție de care elevii vor reveni, sau nu, în bănci. În scenariul verde, când rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori în localitate, toate școlile se redeschid fizic. În scenariul galben, atunci când rata de infectare este cuprinsă între 1,5 și 3, copiii de grădiniță, elevii claselor primare, dar și cei ai claselor terminale vor merge la școală. În scenariul roșu, atunci când rata de infectare depășește 3, doar copiii de grădiniță și elevii claselor primare vor fi prezenți în bănci. În condițiile în care rata de infectare depășește 6, localitatea respectivă intră în carantină, iar cursurile se vor ține online.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW