Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Premierul Estoniei susține că liderii UE au avut o dezbatere „aprinsă” pe tema apelurilor cu Vladimir Putin

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 iunie 2022

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a declarat miercuri, 1 iunie, că liderii statelor membre ale Uniunii Europene au avut o discuție „aprinsă” pe tema convorbirilor telefonice dintre Vladimir Putin și liderii țărilor din UE, în cadrul întâlnirii Consiliului European din ziua precedentă, notează postul public de radio eston, ERR.

Am avut dezbateri aprinse pe tema apelurilor cu Vladimir Putin(…)Putem observa că, deși noi avem intenții bune, Putin nu vrea să facă pași concreți (n.r. pentru rezolvarea conflictului din Ucraina)”, a declarat Kaja Kallas.

Premierul eston a mai explicat că dezbaterile liderilor europeni au fost legate, în principal, de discuțiile purtate de Emmanuel Macron și Olaf Scholz cu președintele Federației Ruse.

Am putut să îmi exprim poziția legată de așa-zisele beneficii pe care le-au adus aceste discuții. În schimb, Scholz și Macron îl învocă pe Zelenskiy (n.r. președintele Ucrainei), având în vedere că Putin nu vorbește cu Ucraina. Înțeleg că Zelenskiy le-a cerut să fie mediatori”, a adăugat Kallas.

Principala concluzie a întâlnirilor ce au avut loc luni și marți între liderii europeni a fost adoptarea celui de-al 6-lea pachet de sancțiuni la adresa Federației Ruse, ce include un embargo progresiv asupra importurilor de petrol rusesc.

Ultima discuție între Scholz, Macron și Putin a avut loc sâmbătă, când cei doi lideri europeni i-au cerut să îi elibereze pe cei 2.500 de militari ucraineni care s-au predat în urma luptelor de la Fabrica Azovstal, din Mariupol, și să poarte negocieri directe cu Volodymyr Zlelenskiy.

Liderii de la Berlin și Paris au făcut, în timpul războiului din Ucraina, vizite la Moscova, fără să aibă vreun rezultat notabil.

În urmă cu două săptămâni, o analiză Politico arăta că Macron, Scholz și Draghi, premierul Italiei, s-ar fi desprins ideologic de restul Uniunii Europene și de SUA, adoptând o poziție prin care încearcă să rezolve conflictul militar în cadrul negocierilor politice. 

Sursă foto: Kremlin.ru

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/premierul-estoniei-sustine-ca-liderii-ue-au-avut-o-dezbatere-aprinsa-pe-tema-apelurilor-cu-vladimir-putin/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/premierul-estoniei-sustine-ca-liderii-ue-au-avut-o-dezbatere-aprinsa-pe-tema-apelurilor-cu-vladimir-putin/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW