Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Premierul, după incidentul de la granița Poloniei cu Ucraina: E imposibil să prevenim orice astfel de situație

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Nicolae Ciucă a vorbit joi, 17 noiembrie, despre incidentul de la granița Poloniei cu Ucraina, unde doi oameni au fost uciși de o rachetă despre care NATO susține că a fost lansată de armata ucraineană pentru a contracara atacurile aeriene ale Federației Ruse. Premierul a precizat că „e imposibil” de afirmat că România dispune de aparatura tehnică necesară pentru prevenirea unor incidente asemănătoare.

În acest moment este o situație care încă are un efect emoțional și e normal să fie așa, pentru că au murit oameni. E o problemă care ține efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naționale și nu aș vrea să anticipez măsurile care sunt, probabil, în analiză”, a declarat premierul, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi la Aeroportul Internațional Maramureș.

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul, alături de reprezentanții Alianței Nord-Atlantice, au luat „toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente”.

România e o țară sigură. Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ce s-a întâmplat în Polonia, este greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situație, e imposibil”, a adăugat Ciucă.

O rachetă care a căzut marți în apropierea localității Przewodow, de la granița Poloniei cu Ucraina, a ucis două persoane.

După ce, inițial, s-a vehiculat că ar fi vorba de rachete lansate de Federația Rusă, oficialii din Polonia, SUA, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au precizat că informațiile preliminare arată că ar fi, „cel mai probabil”, o rachetă lansată de Ucraina pentru a contracara atacurile aeriene ale armatei ruse. Detalii, aici.

„Nu este vina Ucrainei”, a subliniat Jens Stoltenberg, menționând că responsabilitatea aparține Federației Ruse, care atacă „în mod nediscriminatoriu” orașele ucrainene și care creează „situații periculoase” la frontierele cu statele Alianței.

Numai că Ucraina, prin vocea președintelui Zelenski, respinge ipoteza NATO și acuză că racheta care a ucis două persoane în localitatea de la granița polonezo-ucraineană nu a fost lansată de Ucraina.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW