Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Premierul, după ce numărul de cazuri de infectare a început să crească: E un semnal de alarmă și va trebui să urmărim cu atenție ce se va întâmpla

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că orice creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus poate să ducă la noi restricții, însă susține că după numai o zi nu se poate face o analiză.

Într-o conferință de presă, premierul a fost întrebat despre creșterea numărului de cazuri de contaminare.

”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţie ce se va întâmpla”, a răspuns Orban, îndemnând, de asemenea, populația la responsabilitate.

”Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respctaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus”, a mai afirmat Orban.

Premierul a avertizat că, dacă numărul de cazuri creşte semnificativ se va ajunge la noi restricţii.

 ”Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW