Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Premierul anunță remanierea lui Alexandru Nazare: Am trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare / Florin Cîțu va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Florin Cîțu susține că a discutat în cadrul ședinței coaliției de la guvernare despre demiterea lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor Publice și că niciun lider al celor trei partide nu a avut obiecții. Premierul a anunțat că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare și că va prelua interimatul la conducerea Ministerului Finanțelor.

Am cerut demisia ministrului Finanțelor Publice. A informat că nu își dorește să își dea demisia și că își dorește să fie revocat. După o altă discuție cu membrii coaliției am trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare. Am trimis și propunerea ministrului interimar, o să fiu eu”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul susține că decizia legată de revocarea din funcție a ministrului Finanțelor are legătură cu întârzierea unor proiecte de atragere a fondurilor europene și de eliminare a evaziunii fiscale.

Am făcut evaluarea la 6 luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar, pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor(…)Miza este o guvernare bună, în interesul cetățenilor, eliminarea evaziunii fiscale și fondurile europene”, a precizat premierul.

Referitor la zvonurile potrivit cărora deputatul PNL Dan Vîlceanu ar urma să îl înlocuiască pe Alexandru Nazare, Florin Cîțu a precizat că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

În acest moment nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanțelor. Mă voi asigura că proiectele întârziate vor fi repornite”, a spus Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW