Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Premierul, despre raportul GRECO: Mergem în direcția cea bună. În acest Guvern, legile justiției nu vor mai fi abuzate

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 mai 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că raportul GRECO ar arăta că România este pe drumul cel bun în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și a precizat că legile justiției „nu vor mai fi abuzate” de actuala coaliție de la guvernare.

Tot raportul spune un lucru foarte important, că suntem pe drumul cel bun. Trebuie să continuăm reformele pe care le-am început. În primul rând, am oprit răul și am inversat efectele negative ale reformelor din 2016-2017”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul a amintit că Guvernul se află în plin proces de reformă a legilor justiției, ce au fost trimise, la finalul lunii martie, către Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizare.

În acest guvern, legile justiției nu vor mai fi abuzate, nu vom mai vedea ceea ce s-a întâmplat în perioada 2017-2019”, a adăugat Cîțu.

Concluziile raportului GRECO

România a implementat în mod satisfăcător doar 5 din cele 18 recomandări făcute de Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO), potrivit ultimului raport elaborat pentru țara noastră.

Deși autoritățile par a fi hotărâte să abandoneze multe dintre reformele judiciare controversate, nivelul de conformitate rămâne „global nesatisfăcător”, arată raportul GRECO.

Per ansamblu, autorităţile par a fi hotărâte să inverseze sau să abandoneze multe din reformele judiciare controversate, ceea ce reprezintă o evoluţie foarte binevenită şi susţinută de GRECO. Cu toate acestea, dat fiind că două proiecte de acte normative importante sunt într-un stadiu incipient de elaborare şi având în vedere că cea mai mare parte a recomandărilor GRECO cu privire la membrii Parlamentului nu au fost abordate, GRECO poate doar sublinia că nivelul de conformitate rămâne foarte scăzut. Doar cinci din totalul de 18 recomandări au fost implementate satisfăcător sau tratate într-un mod satisfăcător”, se arată în raportul GRECO.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT Raport GRECO: România a implementat 5 din 18 recomandări. Nivelul de conformitate rămâne „global nesatisfăcător”

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW