Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Premierul, despre moțiunea de cenzură: Nu are niciun fundament, niciun motiv real, care ar face parte numai dintr-o hărțuială politică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că moțiunea de cenzură cu care amenință social-democrații Guvernul Orban nu are fundament, este „ridicolă” și „ar face parte dintr-o hărțuială politică”.

„Decizia CCR nu se referă la reglementarea legală din Legea 55 care constituie baza legală pentru hotărârea de Guvern de instituire a stării de alertă și de prelungire a stării de alertă. Nu există discuții pe tema asta. Legea este clară în privința asta și toate actele normative adoptate în baza Legii 55 au bază legală.

Decizia CCR a stabilit că Parlamentul nu poate să cenzureze Hotărârea de Guvern în privința stării de alertă”.

De ce să mai depună moțiune de cenzură? Că am avut dreptate? Eu le-am spus că nu au prevăzut în lege în mod expres nevoia de încuviințare, de aprobare de către Parlament a prelungirii stării de alertă, ori acum decizia CCR spune că nici măcar instituirea stării de alertă sau conținutul Hotărârii de Guvern prin care se instituie starea de alertă nu poate fi supus cenzurii și modificării printr-o hotărâre a Parlamentului.

Adică să depună moțiune de cenzură că am avut dreptate? Bine, eu sunt obișnuit să am dreptate pe de-o parte mai ales în polemica cu Opoziția dominată de PSD și în același timp să fiu atacat public pentru că s-a dovedit că am dreptate.

O moțiune de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduc nu are niciun fundament, niciun motiv real, ar fi o moțiune de cenzură ridicolă care ar face parte numai dintr-o hărțuială politică, chestie cu care se ocupă cei din Opoziție”, a declarat premierul, la Digi24.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW