Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Premierul, despre măsurile de relaxare de la 1 iunie: Restaurantele ar putea să nu mai depindă de rata de incidență

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2021

Prim-ministrul a precizat, luni seară, că de la 1 iunie, dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane imunizate împotriva COVID-19, vom putea asista la mai multe măsuri de relaxare, printre care deschiderea restaurantelor la o capacitate de 30-40% indiferent de rata de incidență a cazurilor.

Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare. Masca – nu cred că este momentul, în spaţiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinaţi, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidenţă dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat. Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare – putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat Florin Cîțu, luni seară, la TVR.

Prim-ministrul susține că ținta de a vaccina 5 milioane de români până pe 1 iunie ar fi realistă.

Ieri am depăşit 3 milioane. Sunt 3 milioane de persoane vaccinate. E important, pentru că asta înseamnă 20% de persoane vaccinate. Avem un obiectiv ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, peste 30% dintre persoanele care ar trebui să fie vaccinate, persoanele adulte. E important, pentru că ne-am uitat la ţările care până acum au avut un grad mai mare de vaccinare, mai rapid decât noi şi aici au început să introducă măsuri sau să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de realitate”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu a mai afirmat că a cerut reprezentanților autorităților locale să organizeze evenimente prin care să faciliteze accesul românilor la vaccin, precum maratonul de vaccinare organizat în Timișoara.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW