Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Premierul, despre legea pentru implementarea rețelelor 5G: Nu trebuie să luăm nicio măsură împotriva unei companii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2021

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, referitor la legea pentru implementarea rețelelor 5G, promulgată de președintele Klaus Iohannis, că nu este o măsură luată împotriva unei companii, ci doar prezintă condițiile de desfășurare a licitațiilor. 

Nu se va lua nicio măsură. Legea 5G doar prezintă condiţiile prin care aceste licenţe vor fi acordate şi cine pot fi participanţii în cazul în care aceste licenţe vor fi vândute. Nu trebuie să luăm nicio măsură împotriva unei companii”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă se va lua o măsură împotriva unei companii din China, odată cu promulgarea legii pentru implementarea rețelelor 5G.

Ambasada Chinei la București a transmis vineri că legea 5G determină posibilitatea companiilor chineze „de a se bucura sau nu” de un mediu de afaceri „echitabil, drept, deschis și transparent”.

Ne opunem ferm utilizării standardelor non-tehnice și a dispozițiilor discriminatorii pentru a exclude orice țară sau întreprindere de pe piață și ne opunem ferm acțiunilor care subminează principiul concurenței loiale și spiritul statului de drept”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei.

Pe 15 aprilie, Guvernul a aprobat și trimis către Parlament proiectul de Lege pentru dezvoltarea rețelelor de internet 5G în România, ce a fost adoptat pe 7 iunie și promulgat vineri de președintele Klaus Iohannis.

Inițiativa prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW