Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Premierul, despre creşterea pensiilor: Este prematură orice declaraţie pe tema asta. Ce pot să vă spun e că pensiile vor creşte

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în acest moment este prematură orice declarație legată de creșterea pensiilor și că o decizie în acest sens va fi luată după realizarea raportului privind starea economiei, dar și după prezentarea prognozei economice pentru următoarea perioadă de timp. Totuși, Orban a dat asigurări că pensiile vor crește și a acuzat PSD că trăiește într-o lume paralelă.

“Este prematură orice declaraţie pe tema asta când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară care trebuie realizată în conformitatea cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva vom anunţa public. Ce pot să vă spun e că pensiile vor creşte”.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să mdifice prin OUG Legea pensiilor, deşi PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură în acest caz, premierul a afirmat:

 ”Credeţi că vreun proiect de lege înaintat de Guvernul României are vreo şansă să treacă printr-un Parlament dominat de PSD care torpilează orice iniţiativă de dezvoltare economică, care legiferează în paralel cu Guvernul, care ne creează sistematic noi şi noi costuri pentru care nu există financiare şi care parcă trăieşte într-o luma paralelă cu realitatea în care ne găsim noi astăzi, în care din cauza epidemiei nu numai în România, în Europa, în mare parte a lumii epidemia a generat o criză economică care în mod evident a generat o reducere a veniturilor la bugetului statului şi a generat o descreştere economică semnificativă”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW