Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Premierul desemnat are o primă întâlnire cu liderul UDMR vineri

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va avea vineri, 22 octombrie, o întâlnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, joi seara.

„A existat un contact. Premierul desemnat, domnul Ciucă, l-a sunat pe preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pot să confirm acest lucru şi mâine va avea loc o primă întâlnire între premierul desemnat şi preşedintele UDMR. (…) Nouă ne place să fim echilibraţi şi reţinuţi, aşa încât o să aşteptăm această discuţie, mâine, probabil, care se va extinde la o echipă mai largă între cele două partide, respectiv între soluţiile care sunt şi soluţiile care, până la urmă, trebuie să aibă voturile necesare”, a afirmat Cseke Attila, citat de Agerpres.

Amintim că Hunor a declarat joi, 21 octombrie, că partidul pe care îl conduce are o reținere față de propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru în persoana lui Nicolare Ciucă, ministrul interimar al Apărării.

El a precizat că UDMR nu are nimic personalul cu ministrul interimar, dar faptul că este militar „nu este uzual”, iar țările democratice nu au guverne conduse de militar, chiar dacă sunt în rezervă.

„Am luat act de propunerea PNL cu ministrul Ciucă. Nicolae Ciucă este un militar excepțional, care a muncit și poate este singurul militar care a lucrat în teatre de război, a condus trupe în teatre de război și am respect pentru orice militar. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt simple și clare. Pe palierul politic este o problemă și trebuie spus acest lucru. Mie-mi place să zic lucrurilor pe nume. Nu este uzual, în ultima perioadă, în țările democratice, niciun fost militar nu a condus guvernul.

Putem găsi exemple, dar erau alte vremuri și alte perioade politice. De aceea, avem din acest punct de vedere, nu este o chestiune personală, dar avem o oarecare reținere. Dar înțelegem propunerea PNL și înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție poate nu pe termen foarte lung, pentru că nu cred că acum vorbim despre soluții pentru o perioadă foarte lungă de timp, dar suntem deschiși la dialog. Suntem deschiși să vedem și punctul de vedere al premierului interimar, președintele PNL. Vom discuta astăzi cu el și, în cazul în care președintele Iohannis îl desemnează pe dl. Ciucă pentru funcția de premier, probabil că vom discuta și cu el dacă va dori acest lucru.

Vom vedea care sunt prioritățile dlui ciucă și cum dorește să conducă un Guvern. Nu avem o problemă cu persoana dlui Ciucă, suntem colegi în Guvern, am lucrat 9 luni de zile. Este un principiu, în condiții normale, în vremuri normale nu prea sunt Guvernele conduse de militari, fie și în retragere acel militar”, a declarat liderul UDMR joi, 21 octombrie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW