Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul demis Viorica Dăncilă trimite corpul de control la ministerul Transporturilor și la Tarom

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă trimite corpul de control la Ministerul Transporturilor și la Tarom după ce Mădălina Mezei, fostul director al companiei a declarat, joi, că ministrul Răzvan Cuc i-a cerut să țină aeronavele la sol în ziua moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii din opoziție să nu poată veni la Parlament pentru a vota. Ca urmare a refuzului, Mădălina Mezei a fost demisă, marți, din funcție.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, spune premierul Viorica Dăncilă.

Conform unui comunicat al Guvernului, controlul vizează activitatea de la începutul anului până în prezent și are următoarele obiective:

  • Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.
  • Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
  • Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

Mădălina Mezei a fost demisă, marți, din funcția de director al Tarom. Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat într-o apariție televizată că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a demis-o pe directoarea companiei aeriene pentru că în ziua moțiunii a refuzat să țină la sol avioanele care operau pe rute interne, în ciuda unui ordin primit de la ministru. Fostul director al Tarom a confirmat, joi, că ministrul Cuc i-a cerut ca în ziua moțiunii de cenzură să țină avioanele la sol. Până în acest moment Răzvan Cuc a refuzat să vorbească cu jurnaliștii despre această situație.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *