Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă s-a întâlnit cu Annalena Baerbock VIDEO

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 15 iulie 2022

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut vineri, 15 iulie, o întrevedere cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe. Oficialul din Germania a vizitat Capitala, cu ocazia Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, pe care România o organizează împreună cu Germania și Franța, precum și cu prilejul marcării a 30 de ani de relații bilaterale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ciucă a apreciat rolul și implicarea activă a Germaniei în operaționalizarea platformei, organizată în format internațional, care asigură asistența de care Chișinăul are nevoie în contextul cumulului de crize cu care se confruntă.

„Cei doi oficiali au evaluat situația de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, precum și importanța strategică a regiunii Mării Negre și rolul acesteia în politica energetică și în conectivitatea europeană.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a accentuat importanța coordonării pentru dezvoltarea infrastructurii necesare facilitării exportului de cereale din Ucraina, obiectiv esențial pentru securitatea alimentară globală. În acest context, șeful Executivului a punctat măsurile autorităților române privind tranzitul de cereale ucrainene și a apreciat interesul activ al părții germane de a acorda sprijin.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au apreciat calitatea relației bilaterale”, arată sursa citată.

Totodată, șeful Executivului a încurajat investitorii germani să dezvolte proiecte în țara noastră. El a evocat oportunitățile oferite în sectorul energetic și rolul energiilor regenerabile și a gazului – ca energie de tranziție.

În fine, acesta a subliniat importanța sprijinului oferit de Germania pentru atingerea obiectivului României de aderare la spațiul Schengen și simplificarea instrumentelor europene de evaluare în ceea ce privește justiția și statul de drept.

Foto: Captură YouTube/ Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW