Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă: Ministerele coordonatoare de reforme și investiții pot accesa banii alocați prin PNRR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a participat marți, 8 martie, la ceremonia de semnare a acordurilor de finanţare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ministerele coordonatoare de reforme aferente Planului Național de Rezistență și Reziliență (PNRR). Ministerele coordonatoare de reforme și investiții vor putea să acceseze banii care ne-au fost alocați prin acest plan.

Prim-ministrul a declarat că 4 miliarde de euro sunt în țară deja și alte aproximativ 6 miliarde de euro vor intra până la finele anului.

„În acest moment a fost inițiată activitatea prin care ministerele coordonatoare de reforme și investiții vor putea să depună proiecte și vor putea să acceseze banii care ne-au fost alocați prin PNRR. Discutăm despre 4 miliarde de euro care sunt în țară și alte 6 miliarde de euro care urmează să intre în țară până la finele anului. În bugetul Ministerului Investițiilor, există 110 miliarde de lei. 10 miliarde dintre acestea reprezintă credite bugetare și aproximativ 100 de miliarde credite de angajamente, diferența este că aceste credite 10 miliarde pot fi angajate cheltuite anul acesta, celelalte credite de ang itnră itnr-un proces multianuale.

Ceea ce este foarte important este faptul că așa cum ne-am angajat, concomitent cu îndeplinirea jaloanelorși țintelor, am urmărit ca aceste etape, faze, prin care ne asigurăm că accesam banii care ne sunt alocați de la UE pentru a putea să sporim capacitatea de reziliență, am reușit să determinăm ca procesul să poată să înceapă. Sigur, mai sunt încă 13 ministere care foarte curând vor semna și ele aceste acorduri, iar activitățile urmează să se concretizeze în asumarea de către fiecare minister coordonator a tuturor proiectelor pe care ni le-am asumat”, a declarat Nicolae Ciucă, la ceremonia de semnare a acordurilor.

Ministerele care au semnat sunt Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Familiei, Ministerul Muncii.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW