Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă, mesaj pentru cei din turism şi HoReCa: România este o ţară sigură 

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 22 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 22 martie, în intervenţia online la Conferinţa „Turism cu optimism”, organizată de Alianţa Pentru Turism, că întreg domeniul HORECA a avut o contribuţie consistentă în ceea ce priveşte măsurile pe care Guvernul, cu mediul de afaceri și societatea civilă le-au luat pentru a acorda sprijinul refugiaţilor din Ucraina. El a ţinut să precizeze că ţara noastră este una sigură, în actualul context geopolitic.

Premierul a mulţumit reprezentanţilor din turism pentru implicarea în ajutorul dat refugiaţilor din Ucraina.

Nicolae Ciucă a mai spus că în toate discuţiile pe care le-a avut cu cei din domeniu concluzia a fost că nu este exploatat potenţialul turistic al României. Totodată, el a arătat că avem fonduri europene, de coeziune, care pot fi folosite.

„Vă încurajez să analizaţi care sunt elementele de linie pe care putem merge pentru a eficientiza tot ceea ce înseamnă partea de sprijin pentru HoReCa şi turism”, a mai spus premierul, adăugând că ţara noastră este una sigură, în contextul războiului din Ucraina. Însă, prim-ministrul a apreciat că țara trebuie să îşi dezvolte toate elementele de potenţial în privinţa turismului.

„Este foarte important ca de la nivelul Guvernului, a celorlalte structuri, în turism să transmitem acest mesaj că România este o ţară sigură, membră a UE şi NATO şi are toate garanţiile de securitate pentru a avea o activitate de turism”, a spus premierul.

Ciucă a afirmat că „prin PNRR, în toate proiectele Guvernului, prin banii de investiţii asiguraţi în buget şi programul de guvernare, nu se urmăreşte decât să se dezvolte această infrastructură”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *