Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă: Cetățenii noștri trebuie să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice ale agresiunii din Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a precizat duminică, 13 martie, că „este nevoie mai mult ca oricând ca cetățenii noștri să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice” ale agresiunii Federației Ruse în Ucraina. Într-o discuție cu ministrul de Externe din Israel, prim-ministrul român a catalogat agresiunea Rusiei drept „neprovocată, nejustificată și ilegală”. 

Prim-ministrul Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid (foto articol).

„Discuțiile s-au axat asupra analizei evoluțiilor regionale și gestionării efectelor agresiunii ruse din Ucraina. Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securității”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a subliniat că cetățenii trebuie să fie feriți de efectele militare, sociale şi economice ale războiului din țara vecină.

„Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democrației, economiei de piață și a lumii bazate pe reguli. Este nevoie mai mult ca oricând ca cetățenii noștri să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat șeful Executivului, citat în comunicat.

Cei doi înalți oficiali au mai discutat despre perspectivele situației din regiune și modalitățile de soluționare a conflictului. Cu această ocazie, ministrul Yair Lapid a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova și discuțiile purtate cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Oficialul israelian a mulțumit României pentru sprijinul prompt și prietenesc acordat cetățeniilor israelieni și evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

Discuțiile au vizat, de asemenea, oportunitățile de cooperare economică și de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securității cibernetice.

De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi ședințe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităților de creștere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state”, conchide sursa citată.

Foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW