Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă, prezent la Liga Aleşilor Locali: Avem cea mai mare creştere economică din UE

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 26 mai 2022

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului şi a precizat că, după şase luni, ţara noastră are cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României.

„Discutăm despre o radiografie a primelor 6 luni de guvernare şi putem să punem la dispoziţie datele şi cifrele rezultatelor guvernării. Am amânat evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat cu o lună, pentru că la finele lunii iunie trebuie prezentate toate jaloanele şi ţintele semestrului 1, iar îndeplinirea acestora, pentru a avea un parcurs coerent al PNRR, reprezintă un indicator important în evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat. Am demarat acţiuni concrete, în primele şase luni de zile, pentru realizarea tuturor obiectivelor din programul de guvernare. Pas cu pas ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse. Astăzi, după 6 luni, avem cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României. România este o ţară sigură, cu cele mai puternice garanţii de securitate. Această siguranţă de care ne bucurăm acum, în care criza provocată de agresiunea ilegală a Rusiei, garanţia ne e conferită de apartanenţa la UE şi NATO, desigur şi de parteneriatul strategic cu SUA, ceea ce oferă protecţia ţării noastre şi mai ales a cetăţenilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Liga Aleşilor Locali de la Braşov.

El a vorbit şi despre multiplele crize apărute concomitent şi despre pachetul Sprijin pentru România care conţine măsuri luate de către Executiv pentru a sprijini populaţia.

„În contextul suprapunerii crizei date de pandemie, de preturile la energie şi de agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, Guvern a oferit românilor pachetele de măsuri ce au menirea de a face posibilă continuare investiţiilor, precum şi protejarea celor vulnerabili şi afectaţi de creşterea preţurilor. În acest sens avem pachetul Sprijin pentru România. Spuneam la ziua PNL că preocuparea noastră principală sunt investiţiile şi investim acum. Trebuie să investim acum, doar aşa putem să asigurăm funcţionarea economiei româneşti”, a completat prim-ministrul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW