Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Cîțu își anunță următoarea mișcare în scandalul politic, dacă ministrul Fondurilor Europene va demisiona

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2021 Etichete: , ,

Premierul Florin Cîţu susține că va prelua chiar el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene din postura de interimar, dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona din funcţie.

Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (…). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul„, a declarat premierul la Timișoara, potrivit Agerpres.

Barna a anunțat demisia miniștrilor USR PLUS

Miniștrii USR PLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna, își vor depune demisiile din Guvern, la începutul săptămânii următoare, a anunțat co-președintele partidului, la scurt timp după ce formațiunea a depus, împreună cu AUR, moțiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîțu.

Calea cea mai scurtă prin care sperăm să avem un nou premier și să continuăm coaliția”, a descris Dan Barna demersurile USR PLUS și AUR de a-l da jos pe Florin Cîțu din funcția de prim-ministru.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură, depusă de USR PLUS împreună cu AUR

Se pregătește schimbarea secretarilor de stat și prefecților USR PLUS

Oficialii din Guvern ar fi pregătit, în timp ce liderii coaliției se aflau în ședință, deciziile de demitere a secretarilor de stat și prefecților USR PLUS, potrivit unor surse Main News.

Pentru revocarea prefecților este nevoie, însă, de o nouă ședință de Guvern.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *