Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu, la deschiderea anului școlar: Cred în învăţământul dual

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că el crede în învăţământul dual şi că va face tot ce ţine de el pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile şi împreună cu administraţiile locale.

Marcel Ciolacu a fost prezent luni, la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Bucureşti.

„Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile, împreună cu administraţiile locale şi nu în ultimul rând cu directorii care doresc ca în acest Colegiu Tehnic Anghel Saligny să scoată copii profesionişti. Imediat cum termină liceul, ei se angajează. Anul trecut, cred că din 54, 40 s-au angajat imediat”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că România are nevoie de sistemul privat, iar fără tineri care să ştie o meserie, ţara noastră nu se va dezvolta.

„România are nevoie de sistemul privat, fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o meserie foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că asta este datoria noastră să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor. Este un colegiu de excepţie, cu o bază de excepţie. Din punctul meu de vedere, aceasta este calea de urmat. Prin 2018 mă uitam pe cifre, erau vreo 168 de elevi în Sectorul 3, în sistemul dual de învăţământ. Astăzi vorbim de aproape o mie, de şase şcoli tehnice, din ce în ce mai multe companii se implică direct cu sistemul de învăţământ şi cu colegiile tehnice. Este clar că acesta este drumul de urmat”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW