Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu i-a cerut președintelui Ucrainei să recunoască inexistența limbii moldovenești

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 10 octombrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că i-a solicitat preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discuţia pe care au purtat-o marţi, la Palatul Victoria, ca autorităţile ucrainene să recunoască, în cel mai scurt timp, inexistenţa aşa-numitei „limbi moldoveneşti”. Şeful Executivului i-a mai transmis preşedintelui ucrainean că ţara noastră susţine aderarea la UE a Ucrainei şi Republicii Moldova, până la finalul acestui an.

„Am avut astăzi cu preşedintele Zelenski o discuţie constructivă despre preocupările României în privinţa protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa aşa-numitei «limbi moldoveneşti”, a scris Marcel Ciolacu, marţi, 10 octombrie, pe Facebook.

Șeful Executivului spune că România susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și consideră că ar fi utilă deschiderea negocierilor în acest sens, până la finalul anului.

Zelenski și-a exprimat  aprecierea deosebită a statului şi poporului ucrainean pentru sprijinul deosebit de consistent al României şi a făcut trimitere, în mod special, la sprijinul acordat de ţara noastră pentru refugiaţii ucraineni, precum şi în vederea facilitării exporturilor de cereale ucrainene.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW