Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu, despre prioritățile pentru transportul din România: Fondurile europene trebuie consumate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, au avut o întâlnire cu Dorinel Umbrărescu, reprezentantul companiei Spedition UMB, pe care l-au numit „cel mai important constructor român”. Cei doi oficiali au susținut scurte declarații de presă, după întâlnirea de lucru de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Ciolacu s-a arătat optimist în ceea ce privește construcția autostrăzilor, mai ales că acestea se construiesc cu „război la granițe. El a a subliniat că fondurile europene sunt prioritare. „În sfârșit, anul acesta, cred,  vom avea primii kilometrii(n.r. deschiși circulației) pe Autostrada Moldovei. Tot ce  ce avem pe fondurile europene trebuie consumaţi şi fazaţi banii astfel încât ştiţi că PNRR este până în 2026, cel puţin până în acest moment”, a explicat premierul Ciolacu.

Sorin Grindeanu, numai cuvinte de laudă la adresa  firmei Spedition UMB, reprezentată de Dorinel Umbrărescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lăudat firma Spedition UMB, reprezentată de Dorinel Umbrărescu, deoarece are peste 400 de kilometri de autostradă în lucru.

Nu că e cel mai important constructor român, cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 de kilometri de autostradă sau drum expres în lucru, ceea ce îl face probabil unul din cei mai importanți din Europa. M-aș bucura și eu – și primul-ministru – să avem mai mulți constructori de acest tip, iar întâlnirea a avut ca scop un anumit schimb de informații pe problemele pe care le au constructorii și cum putem să îmbunătățim tot acest flux, astfel încât să meargă mult mai repede tot ce ține de investiții”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește absorbția fondurilor europene pentru proiectele care vizează transportul din România, Grindeanu susține că au fost folosite deja fondurile alocate și dorește preluarea altor fonduri europene de la celaltele ministere care nu au reușit să le utilizeze.

O să avem discuțiile, așa cum am spus, primul-ministru cu Ministerul fondurilor europene, astfel încât din sumele pe care alte ministere sau agenții, sau axe, nu sunt cheltuite până la sfârșitul anului, în loc să le trimitem înapoi către Bruxelles, mai bine le dau la Transporturi că noi suntem în stare, mai ales când, și aș spune acest lucru, domnule prim-ministru, eu am ținut să avem și primul-ministru a ținut să aibă o discuție și cu cel mai important constructor român, înainte de ședința cu conducerea ministerului, și anume cu UMB, cu domnul Umbrărescu”, a declarat Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:  Umbrărescu nu renunță. Ministrul transporturilor dezminte zvonurile privind vânzarea UMB către Bechtel

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii