Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu: Căutăm soluții să repatriem 790 de români pelerini aflați în Israel

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Autorităţile române caută soluţii pentru repatrierea a 790 de români, aflaţi ca pelerini în Israel, ţară aflată în stare de război, urmare a atacurilor declanşate de mişcarea Hamas, a declarat premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, 7 octombrie.

„Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Românii care trăiesc în Israel, sfătuiți să se adăpostească și să transmită datele de contact la Ambasada României

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat sâmbătă, nivelul de alertă pentru Israel, în urma declanşării stării de război în zonă. Oficialii români cer cetăţenilor să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi când situaţia va permite, să părăsească ţara. De asemenea, autoritățile române cer evitarea călătoriilor în Israel, având în vedere starea de război din acest stat.

Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Făşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării”, a transmis MAE, sâmbătă, 7 octombrie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW