Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu a cerut susținerea Greciei pentru aderarea României la Schengen

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 21 august 2023 Etichete: , , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, astăzi, la Atena, o întrevedere cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Discuţiile au vizat au vizat  extinderea cooperării dintre cele două state au vizat, creşterea schimburilor economice, prin prezența firmelor românești în Grecia, menționează Guvernul României.

În privinţa extinderii Spaţiului Schengen, prim-ministrul Ciolacu a explicat raţiunile strategice pentru o decizie favorabilă României şi a mulţumit părţii elene pentru sprijinul constant oferit, precizează sursa citată.

Totodată, premierul Ciolacu  a accentuat susţinerea pe care România a acordat-o şi va continua să o acorde parcursului european al Ucrainei şi al Republicii Moldova şi, implicit, obiectivului deschiderii negocierilor de aderare cu ambele state, cât mai curând posibil, a subliniat Executivul României.

Ciolacu vrea extinderea relațiilor comerciale cu Grecia

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate măsurile luate de autorităţile române pentru a face faţă provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova şi Ucrainei, dar şi sprijinul de care are nevoie România, la nivel european, ca stat aflat în prima linie, au explicat oficialii Guvernului României.

„Super întâlnire cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Am discutat despre cum să ne consolidăm cooperarea bilaterală şi regională, să sprijinim Ucraina, Republica Moldova şi ţările din Balcanii de Vest în calea lor europeană şi să ne apropiem de aderarea la Schengen”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Grecia este stat  membru al UE din 1981, membru al zonei euro din 2001, membru al spațiului Schengen din 2000. Relațiile Grecia-România sunt axate, în ultima perioada, pe colaborarea în situațiile de urgență. Pompierii români ajută la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia.

Sursă foto: Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW