Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Premierul cere controale mai stricte, după cifrele alarmante din ultimele zile. Sunt vizate piețele, târgurile, benzinăriile, terasele și cluburile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iulie 2020 Etichete: , ,

Cifrele din ultimele zile au arătat că epidemia de coronavirus din România este departe de a se fi terminat. Sâmbătă a fost atins un nou record negativ. Premierul Ludovic Orban a cerut intensificarea controalelor în mai multe domenii considerate cu probleme.

Vizate de controale sunt piețele, târgurile, bâlciurile, benzinăriile, metroul, trenurile, terasele și cluburile.

„În ceea ce privește activitățile care trebuie controlate cu prioritate: în ceea ce privește comerțul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în piețele închise sau semiînchise. De asemenea, va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor(….)

Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile(…)

Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior(…)

Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o anaiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asfel de decizii”, a spus Ludovic Orban la o ședință la Ministerul de Interne.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW