Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Premierul anunță că certificatul verde digital va fi implementat în România de la 1 iulie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Certificatul verde digital, ce va facilita călătoriile între statele membre ale Uniunii Europene, va fi implementat începând cu data de 1 iulie, a precizat premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă. 

De la 1 iulie vom avea certificat verde”, a declarat premierul, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Zalău.

Începând cu data 1 iulie la nivel european va fi implementat certificatul verde digital, care va facilita călătoriile între statele membre ale Uniunii Europene. Acestea vor putea fi descărcate în România de pe o platformă dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Platforma STS va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei.

Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: Campania de imunizare este un succes. Nu l-am văzut pe Marcel Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW