Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Premieră pentru România: Aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 august 2022

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internațională de Limba Germană de la Hamburg, înregistrând şi o premieră – singura medalie de aur obţinută de România în istoria acestei olimpiade, conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Teodora și Matei Florescu, elev in clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București au participat la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs).

Cîmpeanu a explicat că Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

Lotul național a fost coordonat de profesoara Silvia Socolescu de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin)

„Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu!

Este o mare bucurie sa pot felicita lotul olimpic al României pentru performanta obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor si părinților!”, a transmis ministrul Educației.

Conform ministrului de resort, la Olimpiada Internațională de Limba Germană au participat elevi din 57 de state, iar Teodora a obținut 100/100 puncte.

Foto: Inquam Photos/Costin Dinca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW