Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Premieră mondială: Cercetătorii din Australia susțin că au inventat un test pentru Covid-19 care oferă rezultatul în 20 de minute

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete: , ,

Oamenii de știință din Australia au dezvoltat un test de sânge care poate determina o eventuală infecție cu coronavirus în aproximativ 20 de minute, conform Reuters,

Cercetătorii de la Universitatea Monah susțin că testul lor poate arăta dacă o persoană este infectată sau dacă a fost infectată în trecut.

„Printre aplicaţiile pe termen scurt ale acestui test se numără identificarea rapidă a cazurilor şi urmărirea contacţilor pentru a limita răspândirea virusului”, susţine o lucrare ştiinţifică publicată vineri de autorii noului test în jurnalul ACS Sensors.

Testul cercetătorilor folosește 25 microlitri de plasmă din sânge și caută urme de aglutinare sau aglomerări de celule roșii ce sunt provocate de Covid-19.

Dacă testele realizate prin prelevarea de mucozităţi sunt folosite pentru a detecta persoanele infectate cu noul coronavirus, noul test poate determina şi dacă un subiect a fost infectat recent şi s-a vindecat pe cale naturală. De asemenea, oamenii de știință susțin că sute de astfel de teste pot fi prelucrate pe oră.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW