Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Premieră în România: Statul scoate la licitație monede virtuale confiscate într-un dosar penal

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) organizează în premieră două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) și Ethereum (ETH).

Pentru a putea participa la licitație este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitații online a ANABI, disponibilă la adresa anabi.just.ro/licitatiionline/register. 

Potrivit unui comunicat transmis de ANABI, măsura de valorificare a monedelor virtuale a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Conform sursei citate, la finalizarea procedurii, câștigătorul va trebui să comunice Agenției, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacționare de monedă virtuală. Platforma trebuie să aparțină unei entități juridice care se supune normelor legislative privind funcționarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică. Totodată, respectiva platformă trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip “cunoaștere a clientelei” (KYC – know your customer) și să respecte procedurile și standardele interne și internaționale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Sursa foto: somagnews.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW