Tuesday, July 23, 2024
Jurnalism corect


Premier: Le-am promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025

By news.ro , in Stirile zilei , at 28 martie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se modifică plafoanele în favoarea consumatorilor. Şeful Executivului a mai anunţat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA, până la 30 iunie.

”Le-am promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. Azi, facem un pas în plus şi modificăm plafoanele în favoarea consumatorilor. Este normal să ţinem cont de tendinţa de reducere a preţurilor la energie şi gaze la nivel european”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că ”populaţia şi economia rămân în continuare protejate”.

În plus, a spus Ciolacu, se asigură că revenirea la piaţa liberă se face etapizat, până în 2026, cu preţuri corecte pentru români.

Premierul a anunţat că Guvernul prelungeşte joi cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

”Vrem să combatem orice risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă. Şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a mai spus Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW