Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Premier: Dezbaterile pe tema noilor Legi ale educației continuă

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Dezbaterea publică pe tema noilor Legi ale educației continuă, susține prim-ministrul Nicolae Ciucă, până când textele celor două legi vor fi aprobate și promulgate. Consultările publice pe tema noilor Legi ale educației s-au încheiat, oficial, miercuri, 25 august, după 43 de zile de dezbateri. 

„Când s-a publicat în transparență proiectul de legi ale educației s-a demarat un întreg ansamblu de dezbateri, la un moment dat se discuta de 75 de dezbateri în 43 de zile. Dezbaterile nu s-au oprit, am lăsat în continuare la liber toată această analiză și procesul de dezbatere până când vor intra pe masa Guvernului spre aprobare, se lucrează la nivelul Ministerului Educației pentru asumarea și introducerea propunerilor venite în urma dezbaterilor în conținutul legilor”, a transmis Nicolae Ciucă luni, 5 septembrie, în prima zi a anului școlar 2022-2023.

În continuare, legile vor ajunge pe masa Guvernului pentru aprobare. Odată ce vor fi adoptate de Executiv, ele vor fi transmise Parlamentului, forul legislativ al țării, care va decide procedura de adoptare, apoi vor fi anunțate și acțiunile care se vor constitui într-o altă serie în care aceste propuneri pot să fie îmbunătățite.

„Până când vor fi aprobate și promulgate, dezbaterile continuă. Nu vorbim de un proiect de legi care să aibă o perioadă de aplicare pe termen scurt, e un pachet de legi care vor produce efecte pe termen lung generațiilor viitoare. Avem nevoie de educație, sănătate și o economie sănătoasă”, a mai precizat premierul.

Conform ministrului de resort, Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației a primit 1.500 de seturi de propuneri de îmbunătățire a Legii educației pentru învățământul preuniversitar și a Legii educației pentru învățământul universitar, care totalizează circa 9.000 de amendamente propuse.

CITEȘTE ȘI: Peste 9.000 de amendamente propuse pentru modificarea Legilor educației. Măsurile agreate în urma dezbaterilor

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW